מרקוס יאלו הוא תיכוניסט מסן פרנסיסקו חובב משחקי תפקידים וחידות. מרקוס יאלו הוא גם w1n5t0n- האקר מוערך בקהילת האינטרנט. במהלך אחד השיטוטים שלו עם חבריו בחיפוש אחר הרפתקאות הם מוצאים אחת קצת יותר מאתגרת מזו שציפו לה. לאחר מתקפת טרור גדולה על העיר שלהם הם נעצרים על ידי המחלקה לביטחון פנים של הצבא ומוחזקים במעצר במשך מספר ימים תוך כדי חקירות מתמשכות.
הם משתחררים מהמעצר למציאות שונה מזו שהיו רגילים לה. מציאות בה כל אדם הוא בחזקת חשוד. מציאות בה מנוטרות כל תנועותיו של האזרח. מציאות בה נשללות זכויותיו הבסיסיות של הפרט על ידי הממשל הפרנואידי בתואנה של חירום לאומי.
מרקוס לא מוותר ויוצא למאבק כנגד הממשל והמשטר החדש על מנת להחזיר את הגלגל לאחור ולקחת חזרה לידיו את המדינה שנלקחה ממנו. הוא יוצא לפעולות לשיבוש מערכת הניטור של הממסד וסוחף אחריו בני נוער רבים דרך רשת האינטרנט.
האם הוא יצליח? בחייכם, אתם לא באמת מצפים שאגלה לכם את זה, נכון?
הספר כתוב טוב וסוחף אבל מעט טכני מדי. לא הייתי ממליץ לטכנופובים למיניהם לנסות לקרוא אותו כי רוב הסיכויים שהם ילכו לאיבוד בנבכי ההסברים הטכנולוגיים שבו ויתייאשו ממנו די מהר. אני לעומת זאת נהניתי מאד. זה ספר מותח, מעניין ואפילו משעשע פה ושם. הביקורת שמופנה בו כלפי המדיניות והחברה האמריקאית שאחרי הפיגוע במגדלי התאומים מוסווית היטב אך נשמעת בקול רם וברור מכל עמוד בספר ועושה את העבודה.
ארבעה פיירוולים וסוס טרויאני אחד.
האח הקטן / קורי דוקטורוב / הוצאת גרף / מאנגלית: ענבל שגיב-נקדימון
נ.ב:
הספר נחתם עם אחרית דבר מאת ברוס שניידר- טכנולוג אבטחה, ואחרית דבר נוספת מאת אנדרו "באני" הואנג- האקר. שני הדוברים המכובדים נשמעים כאילו הם מבינים בנושא, ובאמת יופי להם. אני לא חושב שאחרית הדבר שלהם תורמת באיזשהו אופן לספר ורק מעמידה אותו באור מטיפני וצדקני. מיותר לגמרי.